duurzame huisvesting
Unit RS-Housing frame

Ons verhaal over modulaire huisvesting van RS-Housing!

Het verhaal van RS-Housing over modulaire huisvesting begon doordat er in de huidige woningmarkt een groot tekort aan woningen zijn. Hiervan zijn juist de kwetsbare spoedzoekers de dupe en kunnen ze niet normaal meedraaien in onze samenleving. Dit probleem doet zich telkens vaker voor en in telkens grotere vorm. Zo is ons verhaal over modulaire huisvesting begonnen.

Voorbeelden hiervan zijn;

 • Het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten;
 • Groot tekort aan starterswoningen;
 • Tijdelijke huisvesting scheiding/relatiebreuk;
 • Toenemende mantelzorg;
 • Uitbuiting studentenhuisvesting.

Met deze gedachte zijn Stephan van Schie en Ruud Warmerdam op zoek gegaan naar een passende oplossing. Voor zowel tijdelijke als semipermanente huisvesting.

In deze zoektocht zijn ze terecht gekomen bij modulaire woningen. Hierbij hebben ze ook de juiste leverancier/partner gevonden in Zuidoost-Europa, waar echte vakmannen een hoge kwaliteit leveren tegen een scherp tarief.

Ons doel is betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen.

De missie is begonnen: De Disruptor van de markt worden!

Wij willen laten zien dat het anders kan in de markt. Wij merken momenteel dat de prijs-kwaliteitverhouding in de markt niet terecht is. Hier willen wij een verandering in brengen. Wij willen voor alle spoedzoekers een betaalbare, duurzame en kwalitatief hoogstaande oplossing aanbieden.

Onze oplossingen

Wij werken met een standaardmaat unit van 6,4×3,2 meter, hierdoor kunnen wij flexibel in de maten voor woningen en studio’s zijn. Op deze manier is 6,4 breed bij 6,4 diep mogelijk, maar ook bijvoorbeeld 6,4 breed bij 9,6 diep.

Uiteraard is het mogelijk om custom made units of woningen te maken, maar dan zal het in eerste instantie wel om meerdere gelijke units moeten gaan, om zo de kosten voor development in de hand te houden.

Wij laten momenteel 3 type woningen ontwikkelen en willen deze als modelwoningen naar Nederland halen.

Dit betreft:

 • Starterswoning= begane grond van 40m2 en een verdieping van 40m2. Deze woning heeft twee slaapkamers en is gemakkelijk aan te passen naar begane grond van 6,4 x 9,6 = 60m2 door één container extra ertussen te plaatsen;
 • Migrantenstudio= begane grond (of verdieping) van 40m2 (6,4×6,4) of Mantelstudio = begane grond (6,4×6,4) met iets grotere badkamer en kleinere woonruimte;
 • Studentenstudio= begane grond (of verdieping) van 20m2 (6,4×3,2).

Wij zijn uw betrouwbare partner die snel tijdelijke en modulaire woningen van hoge kwaliteit met verschillende energiepakketten kan leveren. Met onze eigen productielijn kunnen we snel schakelen en op maat oplossingen aanbieden per project.  U kunt bij ons terecht voor één woning tot gehele complexen. Wij houden van duidelijke communicatie en korte lijnen waarbij de klant centraal staat!

Heeft u meer vragen over het verhaal van RS-Housing over modulaire huisvesting? Neem contact op! We helpen u graag verder.

 • Bouwmethodiek
 • Duurzame huisvesting
 • Modulair bouwen met staal

De oplossing die RS-Housing biedt voor het tekort aan huizen, is het bouwen van modulaire woningen. Modulair bouwen betekent dat we in de fabriek werken met standaardmodel woningen die een standaardafmeting van 3,12m x 6,24m hebben. Het gaat om complete blokken die we op de bouwplaats monteren tot één gebouw. Deze zijn voorzien van sanitair, elektriciteit en alles wat er bij die specifieke woning komt kijken.

Het bouwen van modulaire woningen gaat 30-50% sneller in vergelijking met de traditionele bouw. Door deze standaardisatie in ons productieproces hebben wij een prijsvoordeel van ongeveer 15% ten opzichte van de concurrentie. Alle woningen voldoen aan de BENG-eisen van 2021.

 

RS-Housing staat voor kwaliteit, duurzaamheid, mobiliteit en betaalbaarheid. Wij bieden voor al zijn woningen een All-electric energieconcept. Door het toepassen en combineren van slimme innovatieve technologieën, is het mogelijk om het stroom- en gasverbruik terug te brengen naar bijna 0. Daarnaast gaat het bouwen van modulaire woningen 30-50% sneller in vergelijking met de traditionele bouw.

De standaardmodel woning wordt gemaakt in de fabriek en hierdoor is er een uitstekende controle op de kwaliteit van de woning. Hierdoor weten wij zeker dat er een duurzame woning gebouwd wordt. Er wordt daarnaast ook in de fabriek berekend hoe de woning het best gebouwd kan worden om zo min mogelijk energie te verspillen.

Een ander bijkomend voordeel is dat het bouwproces niet beïnvloed wordt door slechte weersomstandigheden. De standaardmodellen worden namelijk onder perfecte omstandigheden geproduceerd. Er wordt van te voren besproken hoeveel bouwmateriaal er nodig is en hierdoor wordt en minder materiaal verspilt.

Alle modellen worden geproduceerd met hoogwaardige en duurzame materialen. Bij de eigen bouwmethodiek van RS-Housing is er gekozen voor het basismateriaal koudgewalst staal. Er is voor dit soort staal gekozen vanwege de duurzaamheid van dit product. Het kan namelijk worden gerecycled. Daarnaast is dit soort staal licht van gewicht en hierdoor is het makkelijk te verplaatsen. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk dat de modulaire bouw van RS-Housing altijd aan de vraag van de markt kan voldoen. Ook is het staal minder gevoelig voor klimaatinvloeden en bestand tegen ongedierte en schimmels. Bovendien krimpt staal niet, wat voorkomt dat het pand langzaam vervormt. 

De woningen die wij leveren hebben een minimale levensduur van 30 jaar. Als na 15 jaar de locatie geen vergunning meer verleent voor de woningen kunnen deze eenvoudig verplaatst worden om ergens anders als oplossing te dienen.

Kom met ons in contact

  Bezoek & post adres

  Delfweg 34b
  2211 VM Noordwijkerhout

   

   

  Contact

  Tel : 085-1303463

  Email : info@rs-housing.nl

  Openingstijden

  MA-VR 09:00 – 17:00

  Translate »